top of page

Capacitor Partners: Product Management Services στην CyRIC


Η συμβολή της CyRIC στο οικοσύστημα των startups στην Κύπρο είναι καταλυτική εφόσον είναι από τους μεγαλύτερος επενδυτές.

Η ανάπτυξη και το λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος ή μιας νεοφυής επιχείρησης απαιτεί οργάνωση, ταχύτητα στις αποφάσεις και προσαρμοστικότητα στην αλλαγή, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Capacitor Partners. Επίσης, σημειώνεται, η υλοποίηση των στόχων εντός χρόνου, κόστους αλλά και ποιότητας θεωρείται βασική προϋπόθεση για την εξέλιξη και τη βιωσιμότητα των νέων προϊόντων και επιχειρήσεων.


Με την νέα συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, η Capacitor Partners θα προσφέρει υπηρεσίες product management, που αφορούν την ανάπτυξη και την επίβλεψη της επέκτασης νέων προϊόντων, σε καινοτόμα έργα και νεοφυείς επιχειρήσεις της CyRIC - του Κυπριακού Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας.


Η CyRIC, αναφέρεται, από το 2016 κατέχει την πιστοποίηση ως το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας της Κύπρου (Business Innovation Center – EU|BIC), διαπιστευμένο από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο EBN (European Business Innovation Center Network). Λόγω του μεγέθους της Κύπρου, γεωγραφικά αλλά και πληθυσμιακά η πιστοποίηση αυτή έχει εθνικό χαρακτήρα και ρόλο.


Η συμβολή της CyRIC στο οικοσύστημα των startups στην Κύπρο είναι καταλυτική εφόσον είναι από τους μεγαλύτερος επενδυτές σε startups βοηθώντας μέσω της τεχνογνωσίας σε έρευνα, καινοτομία και επιχειρηματικότητα πέραν από 200 επιχειρήσεις τον χρόνο.


Ο Δρ. Παναγιώτης Φιλήμης, Ιδρυτής και CEO CyRIC EUBIC & Gravity Ventures Incubator δήλωσε: “Είναι εξαιρετικά σημαντικό το οικοσύστημα των startups να μπορεί να παρέχει τις κατάλληλες υποδομές, καθοδήγηση αλλά και επενδυτικές ευκαιρίες σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και τη μελλοντική πορεία του προϊόντος. Ο μέσος χρόνος εκκόλαψης των startups στο GRAVITY κυμαίνεται γύρω στα 3,5-4 έτη και αντλούν επενδύσεις κατά μέσο όρο €200 χιλ., ενώ ορισμένα έχουν ξεπεράσει το €1 εκατ.”


Από την πλευρά της η Capacitor Partners ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν τη τεχνολογική στρατηγική και τον επιχειρησιακό μετασχηματισμό, υπηρεσίες χάραξης επιχειρηματικής και τεχνολογικής στρατηγικής, επίβλεψης λανσαρίσματος και ανάπτυξης τεχνολογικών προϊόντων (management and coordination of digital products), επίβλεψης αγοράς και σχεδιασμού λύσεων.


Ο Μιχάλης Τυρίμος, διευθύνων σύμβουλος της Capacitor Partners, δήλωσε για την συνεργασία της εταιρείας του με τη CyRIC: «Είναι μεγάλη μας χαρά που έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε με την CyRIC που έχει προσφέρει τόσα πολλά στο οικοσύστημα των startups στη Κύπρο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με την ομάδα τους, για να προσφερουμε νέα, καινοτόμα προϊόντα στην αγορά.»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε

bottom of page