top of page

Capacitor Partners: Στηρίζουμε το Student Innovators 2021 του Π.Κ


Με μεγάλη χαρά η Capacitor Partners ανακοινώνει την έμπρακτη στήριξη της προς τον τρίτο φοιτητικό διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου.


Το Student Innovators - SINN2021 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, στις 10:00 π.μ. και θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου (Centre for Entrepreneurship (C4E)) στο Facebook (https://www.facebook.com/ucyc4e) and στο YouTube (http://bit.ly/3bQzR0t)


Στο φοιτητικό διαγωνισμό Student Innovators, φοιτητικές ομάδες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαγωνίζονται στην παρουσίαση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών σε πρώιμο στάδιο (early stage). Ο διαγωνισμός αποτελεί βήμα για προβολή ολοένα και καλύτερων επιχειρηματικών ιδεών και καινοτομιών που αναπτύσσουν οι φοιτητές στο πλαίσιο των σπουδών τους αλλά και μέσα από τις προσωπικές τους προσπάθειες.


Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας (ΚΕΠ) και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης και είναι ανοιχτός σε ομάδες (μέχρι και 5 συμμετέχοντες) και άτομα που είναι φοιτητές (απόφοιτοι, μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.


Ο Οδυσσέας Οικονομίδης, ιδρυτής της εταιρείας ρομποτικής Robo και νικητής του SINN 2018, ανέφερε ότι ο διαγωνισμός μπορεί να είναι η αρχή για την επιχειρηματική σταδιοδρομία κάποιου νέου ατόμου. Δήλωσε πως “τα μικρά βήματα μπορεί να είναι μεγαλύτερα από όσο νομίζεις!”

Μια απο τις νικήτριες ομάδες θα λάβει το πακέτο Intensive Coaching Package της Capacitor Partners, το οποίο περιλαμβάνει: Στρατηγική έναρξης / προώθησης νέου προϊόντος και δημιουργία « investor deck» για προσέλκυση χρηματοδότησης.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, δήλωσε :


“Ο διαγωνισμός Student Innovators προσελκύει κάθε χρόνο φοιτητές που παρακολουθούν τα μαθήματα Επιχειρηματικότητας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Κέντρου Επιχειρηματικότητας, συγκεντρώνει επίσης φοιτητές και «πολυτμηματικές» ομάδες από όλο το Πανεπιστήμιο, με επιχειρηματικές ιδέες και καινοτόμες προτάσεις. Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του Πανεπιστημίου Κύπρου για την ενδυνάμωση της επιχειρηματικής νοοτροπίας των φοιτητών παρέχοντας τους κίνητρα και ευκαιρίες για να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους.”


Ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας, Αναπληρωτής Καθηγητής Πάνος Μαρκόπουλος, δήλωσε:


“Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες παρουσιάζοντας τις ιδέες τους και λαμβάνοντας καθοδήγηση από επιχειρηματίες, επενδυτές και επαγγελματίες από το επιχειρηματικό οικοσύστημα. Έχουν παράλληλα και την δυνατότητα να κερδίσουν βραβεία αλλά και να δημιουργήσουν πολύτιμες διασυνδέσεις!”


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Capacitor Partners, κος. Μιχάλης Τυρίμος, δήλωσε:


“Ως εταιρεία που έχει στο επίκεντρο της την τεχνολογία και την καινοτομία, θα κάνουμε το καλύτερο των δυνατοτήτων μας για να στηρίξουμε τα νέα ταλέντα της Κύπρου στον τομέα αυτό. Η Κύπρος αλλάζει, ψηφιοποιείται, και αυτά τα νέα άτομα είναι το μέλλον.”

Ο διαγωνισμός στηρίζεται από τις PwC Cyprus, IDEA Innovation Centre, Ελληνική Τράπεζα Capacitor Partners, Υπηρεσία Πληροφορικής Υποδομής ΠΚ, και Proto.io.


H προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον διαγωνισμό Student Innovators - SINN2021 παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 2 Απριλίου έως τις 09:00 π.μ. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου στη διεύθυνση c4e@ucy.ac.cy

bottom of page